Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΠΩΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ!






















ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπαίθρια πώληση ζώων και κυρίως πουλερικών είναι σύνηθες φαινόμενο σε λαϊκές αγορές.
Λίγοι γνωρίζουμε όμως ότι αυτό είναι «εντελώς παράνομο». Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 258971 ΦΕΚ (Β’ 1785) 4-9-2008 η πώληση πουλερικών και άλλων πτηνών απαγορεύεται σε υπαίθριες αγορές.
«Απαγορεύεται η συγκέντρωση πουλερικών και άλλων πτηνών σε υπαίθριες εκθέσεις, αγορές, θεάματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις και η διοργάνωση εκθέσεων και διαγωνισμών αυτών σε υπαίθριους και ελεύθερουςχώρους».
Κάτοικοι της Ν. Μάκρης Αττικής, είχαν αναφέρει επανειλημμένα την πώληση ζώων σε λαϊκή που στήνεται σε δρόμο της περιοχής κάθε Πέμπτη, στην αστυνομία και την Δ/νση Κτηνιατρικής χωρίς όμως κανείς να κάνει κάτι (όπως γίνεται συνήθως δηλ).
Οι κάτοικοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και έτσι την Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 και έπειτα από αίτημά τους, δύο υπάλληλοι της Νομαρχίας (Δ/νση Κτηνιατρικής), συνοδεία αστυνομικών προέβησαν σε έλεγχο επί τόπου, όπου και διαπιστώθηκε η παρουσία δύο φορτηγών τα οποία πωλούσαν παράνομα ζώα.
Εκτός το παράνομο της υπόθεσης, τα ζώα βρισκόντουσαν συνωστισμένα μέσα σε φορτηγά (που εννοείται δεν πληρούσαν τις προϋπόθεσης ούτε για μεταφορά!!) αλλά και έξω στον ήλιο χωρίς στέγαστρο, τροφή και νερό.
Πολλά από αυτά ήταν σε άθλια κατάσταση ήδη από τις 11.00πμ!!Σημειωτέον τα ζώα παραμένουν κάτω από τον καυτό ήλιο σε αυτές τις συνθήκες, έως τις 3 ή 4 το μεσημέρι!!!!!
Οι «κύριοι...πωλητές» δήλωσαν ότι δε γνώριζαν καν ότι απαγορεύεται η πώληση πουλερικών σε λαϊκές (διόλου απίθανο, αφού κανείς δεν τους ενοχλεί).Μετά από την ενημέρωση που τους έγινε, τα «μάζεψαν» κι έφυγαν. Οι υπάλληλοι της Κτην/κης κράτησαν τα στοιχεία τους και θα τους επιβληθεί πρόστιμο.
Στη συγκεκριμένη λαϊκή πωλούνται εκτός από πουλερικά και άλλα ζώα όπως κουνέλια ακόμη και σκυλιά όπως μπορείτε να δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες.

Τελικά άμα μιλάμε κάτι γίνεται...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com