Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

P&G ή αλλιώς...Pain & Greed

H Procter & Gamble (P&G) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο πάνω από 68 δισεκατομμύρια δολάρια και πωλήσεις σε περισσότερες από 140 χώρες.
Οι εμπορικές επωνυμίες της, περιλαμβάνουν τα πολύ γνωστά Ariel, Tide, Max Factor, Olay, Pantene Pro-V, Herbal Essences, Head and Shoulders, Clairol, Vidal Sassoon, Pampers και πολλά άλλα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι η P&G είναι υπεύθυνη για το θάνατο χιλιάδων ζώων κάθε χρόνο.
Η Procter & Gamble, παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, συνεχίζει και κάνει φρικτά πειράματα σε ζώα. Η διαδικασία είναι η εξής: τα ζώα ακινητοποιούνται σε ειδικές συσκευές ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν, καθώς οι ερευνητές ρίχνουν δυνατές τοξικές ουσίες στα στομάχια τους και δοκιμάζοντας καυστικά συστατικά στα μάτια και το δέρμα ζώων. Τα ζώα συχνά σπάνε το λαιμό τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόνο. Όσα επιβιώνουν, χρησιμοποιούνται ξανά σε νέα πειράματα, ώσπου τελικά να πεθάνουν κι αυτά.

Η παγκόσμια μέρα μποϋκοτάζ της Procter & Gamble (P&G) είναι το ετήσιο κεντρικό γεγονός της διεθνούς καμπάνιας μποϋκοτάζ των προϊόντων της.
Το Σάββατο 16 Μαΐου 2009 οργανώνονται εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά των πειραμάτων που διεξάγει η Procter & Gamble, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και την ευαισθητοποίηση προς την επιλογή προϊόντων που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Ακόμη και αυτοί που αποδέχονται κάποια πειράματα σε ζώα για ιατρικούς σκοπούς, καταδικάζουν τα πειράματα που γίνονται για καλλυντικά και προϊόντα οικιακής χρήσης.

Η P&G ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει την εντύπωση της υπεύθυνης και ευαισθητοποιημένης εταιρείας και ισχυρίζεται ότι χρηματοδοτεί έρευνες για την ανακάλυψη εναλλακτικών μεθόδων δοκιμών, χωρίς χρήση ζώων. Στην πραγματικότητα όμως, η P&G διαθέτει ελάχιστα από τα χρήματα που κερδίζει από την πώληση των προϊόντων της για αυτό το σκοπό, ενώ ξοδεύει δισεκατομμύρια σε διαφήμιση .
Η εταιρεία, φτάνει μέχρι και στην παρασκηνιακή πίεση κυβερνήσεων, με σκοπό να μπλοκάρουν την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/cosmetics-company-memo-reveals-plan-to-sidestep-eu-animal-testing-ban-608577.htmlΗ Procter & Gamble ενδιαφέρεται μόνο να βγάλει όσα περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν, βγάζοντας νέα χημικά στην αγορά. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να παρουσιάζει τα προϊόντα της σαν νέα και βελτιωμένα με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της και τα ήδη υπέρογκα κέρδη της.
Το 2008 ξεκίνησε ειδική εκστρατεία μποϋκοτάζ του πολύ γνωστού Herbal Essences (σαμπουάν), όταν αποκαλύφτηκε ότι οι ερευνητές της P&G είχαν δηλητηριάσει και σκοτώσει πάνω από χίλια ζώα και τα μωρά τους, για ένα χημικό συστατικό που ήδη χρησιμοποιείται δεκαετίες τώρα, το butylparaben, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η εταιρεία σκοτώνει ζώα χωρίς κανένα απολύτως λόγο.
Αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν της P&G ενισχύουμε τα πειράματα σε ζώα και ενθαρρύνουμε την P&G να συνεχίσει ανενόχλητη. Τα χρήματα είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν. Έχουμε τη δύναμη να σώσουμε τα χιλιάδες ζώα που πεθαίνουν στα χέρια τους κάθε χρόνο.

Μποϋκοτάροντας τα προϊόντα της Procter & Gamble, τους χτυπάμε ακριβώς εκεί που πονάνε: στο πορτοφόλι τους.

Ας πάρουμε κι εμείς μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση κι ας σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τα παρακάτω sites:
http://www.boycottpandg.co.uk/


http://www.pandgkills.com/


www.uncaged.co.uk/herbalessences.htm


http://www.hurtfulessences.org/


Δείτε όλα προϊόντα της P&G εδώ

Πείτε τους ότι δεν θα ξαναγοράσετε προϊόντα τους

Τα ζώα σας ευχαριστούνε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com