Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μία μεγάλη νίκη για τα γουνοφόρα ζώα. Η Inditex Group (ZARA, Bershka κα) λέει όχι στη γούνα!

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ένδυσης στον κόσμο, η Inditex Group στην οποία ανήκουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας όπως τα καταστήματα ZARA, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti, Uterque, αποφάσισε να ακολουθήσει μία πολιτική κατά της αληθινής γούνας και μπήκε στο Fur Free Retailer Program. 
Η εταιρεία υπέγραψε δεσμευτικό έγγραφο με την Fur Free Alliance, σύμφωνα με το οποίο από δω και στο εξής δεν θα χρησιμοποιεί κανένα είδος γούνας από ζώα στις συλλογές της. Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για τα γουνοφόρα ζώα αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρεία έχει 6.249 καταστήματα σε 86 χώρες. Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον χώρο της μόδας και ανοίγει το δρόμο και σε άλλα ονόματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της Inditex Group.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Fur Free Alliance

Τα 6000 καταστήματα της Inditex σταματούν την πώληση γούνας 

Η Inditex, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μόδας στον κόσμο στον χώρο της λιανικής πώλησης (στην οποία ανήκουν τα πολύ γνωστά καταστήματα ZARA, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti, Uterque), εντάχθηκε στο ''Πρόγραμμα των Καταστημάτων Λιανικής Χωρίς Γούνα'' (Fur Free Retailer program) και υπέγραψε συμφωνία με την Fur Free Alliance, σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται να μην πουλά γούνινα προϊόντα στα καταστήματά της. Η Fur Free Alliance που συντονίζει το Fur Free Retailer program, στο οποίο έως τώρα συμμετέχουν περισσότερες από 300 εταιρείες μόδας, είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι όλο και περισσότερες εταιρείες επιθυμούν να ακολουθήσουν μία ηθική πολιτική πάνω στο θέμα της γούνας. Κάθε μέρα εκατομμύρια ζώα, όπως αλεπούδες, υποφέρουν στα μικροσκοπικά, βρώμικα κλουβιά τους, ενώ στο τέλος της δυστυχίας τους τα περιμένει η ηλεκτροπληξία. Για εμάς, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί τόσες πολλές εταιρείες αποφασίζουν να αποστασιοποιηθούν από αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση των ζώων», λέει ο Joh Vinding , πρόεδρος της Fur Free Alliance.

«Η Inditex στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ώστε να αφυπνιστεί η βιομηχανίας της μόδας και να αφαιρέσουν τη γούνα από τις συλλογές τους όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα. Έχουμε έως τώρα 300 ονόματα στο πρόγραμμά μας και περιμένουμε πολλά περισσότερα να μας ακολουθήσουν το 2014», λέει ο Joh Vinding.

Η Fur Free Alliance είναι ένας διεθνής συνασπισμός οργανώσεων προστασίας των ζώων που εργάζεται για να φέρει ένα τέλος στην εκμετάλλευση και τη θανάτωση των ζώων για τη γούνα τους, και ισχυρίζεται ότι είναι ηθικά απεχθές να χρησιμοποιούμε και να θανατώνουμε ζώα για τέτοιους ευτελείς σκοπούς.

Ο Όμιλος Inditex αποτελείται από περισσότερες από 100 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό της κλωστοϋφαντουργίας, της παραγωγής και της διανομής. Τα καταστήματά της βρίσκονται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε πέντε ηπείρους. Η εταιρεία ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1975 στην Λα Κορούνια, στην Ισπανία. Αυτή τη στιγμή η Inditex έχει 6.249 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.
Από την ιστοσελίδα της Inditex
Fur
Inditex’s formats do not sell fur (*).
Inditex has adhered to the Fur Free Retailer Program of the Fur Free Alliance.


(*) Definition of fur by the Fur Free Alliance: any animal skin or part thereof with hair or fur fibers attached thereto, either in its raw or processed state or the pelt of any animal killed solely for its fur. "Animal" includes, but is not limited to, mink, coyote, sable, fox, muskrat, rabbit, and raccoon dog. "Fur" shall not include 1) such skins as are, or are to be, converted into leather or which in processing have, or shall have, the hair, fleece, or fur fiber completely removed, 2) materials clipped, shorn, or combed from animals, fleece, sheepskin, shearling, 3) leather or hair attached to skin that is typically used as leather (e.g. cowhide with hair attached), 4) synthetic materials intended to look like fur.i

2014.02.10_6,000 stores ditch fur as Inditex signs fur free agreement
2014.02.13_No more fur at Zara, Bershka and Massimo Dutti

2014.02.11_Inditex Group aderisce al 'Fur Free Retailer Program', stop alle pellicce di animali
2014.02.10_Geen bont meer voor Zara, Bershka en Massimo Dutti
2014.02.10_Zara, Bershka en Massimo Dutti stoppen verkoop van bont
2014.02.10_Pellicce: Zara e Berska diventano fur free
2014.02.10_INDITEX DICE NO ALLE PELLICCE: DA ZARA A BERSHKA, LA MODA FUR FREE - nelcuore.org
2014.02.10_Massimo Dutti, ZARA AND BERSHKA banish FUR | GAIA | voice of the voiceless2014.02.10_Zara e gli altri marchi Inditex: bye bye pellicce! - LAV

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com