Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μεγάλη διαμαρτυρία στο Παρίσι απαιτεί την κατάργηση των σφαγείων



Marche pour la fermeture des abattoirs from Sylvia Aubertin on Vimeo.


Παρίσι: Tο Σάββατο, στις 2 του Ιουνίου πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων διοργάνωσαν μια μεγάλη διαμαρτυρία στη συμβολική θέση των παλαιών σφαγείων της Vaugirard, όπου ο Georges Franju γύρισε μέρος της ταινίας The Blood of Beasts  το 1949: "Την πρώτη φορά που πήγα εκεί, επέστρεψα σπίτι, έκλαιγα για δύο ημέρες, έκρυψα όλα τα μαχαίρια, και απλά ήθελα να πεθάνω ", δήλωσε ο Franju, μετά την πρώτη του εμπειρία στα σφαγεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως ο Ζορζ Franju, συγκλονίζονται από τη σφαγή των ζώων, όταν βλέπουν τον πόνο, την αγωνία, την απελπισία, και τον ανείπωτο τρόμο των αισθανόμενων όντων. Γνωρίζουμε ότι και εμείς θα είχαμε τα ίδια ακριβώς συναισθήματα, αν ήμασταν στη θέση των ζώων. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ηθική δικαιολογία για τη θανάτωση ενός ζώου που θέλει να ζήσει και να αποφύγει τη δυστυχία. Τα σφαγεία είναι ένα σημαντικό ηθικό ζήτημα για την κοινωνία μας και μας φέρνει αντιμέτωπους με τις αντιφάσεις και τη δειλία μας.

Όπως πολλές διάσημες προσωπικότητες πριν από αυτούς, οι διαδηλωτές απαιτούν το τέλος της θανάτωσης των ζώων για την παραγωγή τροφίμων, και τον σεβασμό προς τα δισεκατομμύρια ζώα που θανατώνονται στα σφαγεία ή στις αλιευτικές εγκαταστάσεις, τα αμέτρητα θύματα των διατροφικών και πολιτιστικών μας συνηθειών, των διατροφικών μας πεποιθήσεων και της δύναμης των οργανωμένων συμφερόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com