Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Οι παρενέργειες από τα φάρμακα σκοτώνουν ३ ανθρώπους την ημέρα στη Βρετανία

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τρία άτομα την ημέρα πεθαίνουν από τις παρενέργειες των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στη Βρετανία. Περισσότεροι από 12 ασθενείς την ημέρα καταλήγουν στο νοσοκομείο εξαιτίας των ανεπιθύμητων ενεργειών (Adverse Drug Reactions - ADRs). Οι παρενέργειες των φαρμάκων αντιπροσωπεύουν τη μία στις 16 εισαγωγές στα νοσοκομεία, και το κόστος στο εθνικό σύστημα υγείας κατ 'εκτίμηση 466 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Η βλάβη που προκαλούν τα φάρμακα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι τα πειράματα σε ζώα δεν προβλέπουν με αξιοπιστία τις αντιδράσεις σε ανθρώπους.
Τα φάρμακα επιδρούν στα ζώα διαφορετικά από ότι σε εμάς, για παράδειγμα, η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις για τις γάτες, και η πενικιλίνη είναι θανατηφόρα για τα χάμστερ και τα ινδικά χοιρίδια. Επιπλέον, οι παρενέργειες συνήθως δεν μπορούν να προβλεφθούν από τα πειράματα σε ζώα, επειδή συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πονοκέφαλοι, οπτική διαταραχή, ζαλάδα και ναυτία είναι δύσκολο να ανιχνευθούν στα ζώα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι, ότι η διάρκεια ζωής του ανθρώπου είναι 4,4 έως 66 φορές μεγαλύτερη από των ζώων που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα πειράματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ περισσότερος διαθέσιμος χρόνος για να εκδηλωθούν ή να αναπτυχθούν τοξικές επιδράσεις σε ανθρώπους.
Προκειμένου να αναπτυχθούν φάρμακα που να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, πρέπει να εγκαταλείψουμε τα αναξιόπιστα πειράματα σε ζώα και αντ 'αυτού να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους έρευνας χωρίς χρήση ζώων, που μπορούν να μας δώσουν ικανοποιητικάδεδομένα σχετικά με τους ανθρώπους, χωρίς να προκαλούμε πόνο σε άλλα πλάσματα।

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com