Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ


Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης: αντίθετος με τη λειτουργία των τσίρκων ή υποστηρικτής τους?
Για μη άσκηση των καθηκόντων του όσον αφορά το τσίρκο Arbell Europeo καταγγέλλει το δήμαρχο Μαραθώνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, το τσίρκο εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από τις 6 Αυγούστου 2009 χωρίς άδεια και, παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, ο δήμαρχος αρνείται να το σφραγίσει.Ο δήμαρχος, κ. Σπύρος Ζαγάρης δηλώνει πως «δεν επιθυμεί τσίρκο στην περιοχή του και γι' αυτό δεν έχει δώσει άδεια». Αρνείται όμως να δώσει και την εντολή για τη σφράγισή του, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι «αναρμόδιος για τη σφράγιση επιχείρησης εφόσον δεν της έχει χορηγήσει άδεια, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο».
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων επικαλείται το άρθρο 80 παράγραφο 6, εδάφιο γ του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ) για να αποδείξει ότι τα λεγόμενα του κ. Ζαγάρη δεν ισχύουν.
Σύμφωνα με το άρθρο, «ο Δήμαρχος παρέχει την εντολή για τη σφράγιση των καταστημάτων που λειτουργούν χωρίς άδεια.
Η παράβαση των διατάξεων αυτής της παραγράφου αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα και παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του νόμου και κατά το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα».
Παρά τις πιέσεις που δέχεται από τα μέλη φιλοζωικών σωματείων «να ασκήσει την αρμοδιότητά του», ο κ. Ζαγάρης επιμένει να μην παρεμβαίνει. Όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, ακόμα και σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο δήμαρχος αναφέρθηκε αποκλειστικά στη διαδικασία ανάκλησης άδειας και απέφυγε να μιλήσει για τη διαδικασία σφράγισης των καταστημάτων που λειτουργούν χωρίς άδεια.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καλεί το δήμαρχο «να εφαρμόσει άμεσα τις σχετικές διατάξεις. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρούμε ότι αποδέχεται την ανεξέλεγκτη λειτουργία του τσίρκο». «Ως φιλοζωικοί σύλλογοι είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας καθώς δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του 21ου αιώνα και προωθούν τη βία στις σχέσεις του ανθρώπου με τα άλλα όντα του πλανήτη. Αγωνιζόμαστε για την απαγόρευση τους και προτείνουμε τα τσίρκο χωρίς ζώα που λειτουργούν με επιτυχία σε όλο τον κόσμο», καταλήγει η Επιτροπή.
Αναδημοσίευση: http://www.tvxs.gr/v18242

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com