Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Όταν οι θάλασσες θα είναι άδειες, μη ρωτήσετε που πήγαν τα ψάρια. Η απάντηση θα είναι: τα φάγαμε...!!!!

Φανταστείτε μία θάλασσα χωρίς ψάρια...
Ένα ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές συνέπειες της εντατικής αλιείας


Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αν συνεχίσουμε να ψαρεύουμε με το ρυθμό που ψαρεύουμε σήμερα θα αδειάσουμε τις θάλασσες έως το 2048.
Η λύση υπάρχει. Go Vegan!!



Το The End of the Line εξιστορεί πώς η απαίτηση για βακαλάο από τις ακτές του Newfoundland στις αρχές του 1990 οδήγησε στον αποδεκατισμό του αφθονότερου πληθυσμού βακαλάων στον κόσμο, πώς τα αλιευτικά σκάφη υψηλής τεχνολογίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαφυγής για τους πληθυσμούς των ψαριών και πώς τα ψάρια εκτροφείων ως λύση είναι ένας μύθος.

Η ταινία θεωρεί υπεύθυνους τους καταναλωτές που αγοράζουν τα υπό εξαφάνιση ψάρια, τους πολιτικούς που αγνοούν τις συμβουλές και τις εκκλήσεις των επιστημόνων, τους ψαράδες που αλιεύουν παράνομα, και την παγκόσμια βιομηχανία αλιείας που αργεί να αντιδράσει σε μια επικείμενη καταστροφή.

Το The End of the Line δείχνει τις λύσεις που είναι απλές και πραγματοποιήσιμες, αλλά η πολιτική θέληση και ο ακτιβισμός είναι κρίσιμοι να λύσουν αυτό το διεθνές πρόβλημα.

«Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τους ωκεανούς μας σαν εργοστάσια παραγωγής τροφής και να συνειδητοποιήσουμε ότι η θάλασσα αναπτύσσεται σαν τεράστιο και σύνθετο θαλάσσιο περιβάλλον».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com