Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Κρέας; Όχι, ευχαριστώ! - Οδηγός διατροφής για χορτοφάγουςΤο βιβλίο αυτό συνιστά ένα πρακτικό οδηγό για κάθε χορτοφάγο, αλλά και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ακολούθησει μια ασφαλή χορτοφαγική διατροφή. Γραμμένο από χορτοφάγο πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για μια εύκολη, διασκεδαστική και «γευστική» μετάβαση σε μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή από την οποία απουσιάζει πλήρως το κρέας. Ταυτόχρονα, απαριθμούνται τα οφέλη της χορτοφγαικής διατροφής, τόσο για την υγεία του καταναλωτή, όσο και για το περιβάλλον.

Δίνονται απλοί και πρακτικοί συνδυασμοί φυτικών τροφίμων που εξασφαλίζουν τη διατροφική επάρκεια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η πρωτεΐνη και το ασβέστιο. Δεκάδες μύθοι και προκαταλήψεις κυκλοφορούν γύρω από τη χορτοφαγία σε κάθε στάδιο ζωής: από την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό μέχρι την τρίτη ηλικία.

Στο κεφάλαιο για τους χορτοφάγους αθλητές, παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν επάρκεια θρεπτικών συστατικών, αύξηση της απόδοσής τους, γρήγορη αποκατάσταση, μέσω αυτής της διατροφής, αλλά και ποια είναι τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

Στα τελευταία κεφάλαια, παρέχονται tips για το μαγείρεμα χορτοφαγικών γευμάτων, για εύκολα σνακ καθώς και συμβουλές για το διάβασμα των διατροφικών ετικετών στο supermarket. Από αυτό το βιβλίο δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα παράρτημα χορτοφαγικών συνταγών από τον εμπνευσμένο σεφ Βαγγέλη Δρίσκα, οι οποίες σχολιάζονται και αναλύονται διατροφικά.

Σχετικά links:

Έφηβοι χορτοφάγοι: Μόδα, ανάγκη ή κάτι άλλο;«10 τρόποι για να "κόψετε" το κρέας» στο Life Positive του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com