Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Cyprus Slaughter 2013_Φριχτές οι συνθήκες σφαγής των ζώων και στην Κύπρο


Η διεθνής Μ.Κ.Ο. Compassion in World Farming μετά από πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήσε σχετικά με τις συνθήκες σφαγής των ζώων στην Κύπρο ανακάλυψε σοβαρές παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Οι συγκλονιστικές εικόνες, που μπορείτε να δείτε σε αυτά τα πλάνα είναι ενδεικτικές αλλά αποδεικνύουν την ύπαρξη πολλών προβλημάτων στα σφαγεία λόγω της μη συμμόρφωσης με τη ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.
Σε τοπικό σφαγείο, κατσίκες και πρόβατα σφάχθηκαν με παράνομο τρόπο. Οι κατσίκες, ενώ είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους,  ήταν δεμένες από τα πίσω τους πόδια και κρέμονταν ανάποδα βελάζοντας διαρκώς. Τότε μόνο και σε αυτή τη θέση τα αναισθητοποιήσαν πριν τις σφάξουν.
Σε πολλές περιπτώσεις η αναισθητοποίηση δεν ήταν αποτελεσματική λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης ή και γνώσης. Εξαιτίας μη σωστού προγραμματισμού του χρόνου πολλά από τα ζώα είχαν πλήρως τις αισθήσεις τους όταν σφαγιάζονταν καθώς η διάρκεια της αναισθητοποίησης είχε παρέλθει.
Στη συνέχεια ένας υπάλληλος του σφαγείου έκοβε τον λαιμό των ζώων και αμέσως μετά ένας άλλος άρχιζε να κόβει τα κέρατά τους.
Όχι μόνο είναι παράνομο και αντιβαίνει τη νομοθεσία τα ζώα να ανυψώνονται ζωντανά κρεασμένα ανάποδα. Το ακαριαίο κόψιμο του λαιμού και των κεράτων τους ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την αναισθητοποιήση τους και ενώ αυτά είχαν τις αισθήσεις τους και δεν είχαν ήδη πεθάνει είναι ένα ακόμα μαρτύριο, αφού οι κατσίκες ένιωθαν το φριχτό πόνο της σφαγή τους.
Τα πλάνα που ελήφθησαν και μπορείτε να δείτε εδώ αποδεικνύουν αυτές τις παράνομες πρακτικές. Επισημαίνουμε ότι οι σκηνές είναι εξαιρετικά σκληρές. Αλλά μόνο έτσι αποδεικνύεται το έγκλημα που διαπράττεται μέσα στα σφαγεία.
Ο Peter Stevenson, σύμβουλος πολιτικής της Compassion in World Farming, αναφέρει: «Αυτές είναι από τις χειρότερες σκηνές σφαγής ζώων που έχω δει. Ο τρόπος σφαγής είναι τελείως λάθος. Είναι εμφανές ότι οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τη σφαγή των ζώων που τέθηκαν σε εφαρμογή το τρέχον έτος αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό.
Για μερικά ζώα που είχαν αναισθητοποιηθεί πέρασαν πάνω από τρία λεπτά πριν κόψουν το λαιμό τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχαν ανακτήσει τις αισθήσεις τους σε αυτό το διάστημα και επομένως σφάχθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Τα περισσότερα από τα πρόβατα σφάχτηκαν χωρίς αναισθητοποίηση».
Ο κ. Stevenson επισημαίνει: «Αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως και έχουμε στείλει καταγγελία στον Υπουργό Γεωργίας της Κύπρου. Οι νέοι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται πλήρως για να μειωθεί η βάναυση μεταχείριση που προς το παρόν υφίστανται τα ζώα κατά τη σφαγή στην Κύπρο».

Πηγή: www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com