Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

ΚΥΝΗΓΟΙ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα


Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν να «αθλούνται» σκοτώνοντας ζώα είναι κάφροι. Οι κυνηγοί των οποίων τις φρικιαστικές πράξεις φέρνουμε στη δημοσιότητα σήμερα είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι κανονικοί σαδιστές, βασανιστές ζώων, ανθρωπόμορφα κτήνη, αφού όπως αποδεικνύεται από τα βίντεο, που οι ίδιοι τράβηξαν, συστηματικά βασανίζουν μέχρι θανάτου μωρά αγριογούρουνα είτε για να εκπαιδεύσουν τα κυνηγόσκυλα τους, είτε γιατί έτσι νομίζουν ότι μετριέται η ανδρεία τον 21ο αιώνα.
Ο Πολύκαρπος Σκ. (Κάρπος για τους φίλους του) κάτοικος Ναυπάκτου ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook μια σειρά από βίντεο που αποδεικνύουν τα αίσχη στα οποία μετέχει αυτός και η παρέα του.
Στα βίντεο βλέπουμε τα αγριογουρουνάκια να αφήνονται στα σαγόνια των σκύλων είτε μεσα στο δάσος είτε σε περιγραφμένους χώρους που μοιάζουν με στάνες ή παράνομα εκτροφεία σκύλων. Μάλιστα οι κυνηγοί προτρέπουν με τις εντολές τους τα σκυλιά να επιτεθούν στα νεαρά και μικρόσωμα ζώα ξανά και ξανά.
Σε μια από τις περιπτώσεις σε ένα πληγωμένο αγριογούρουνο οι κυνηγοί έχουν φορέσει θηλιά στο λαιμό και το σέρνουν έτσι στο έδαφος. Παράλληλα τα σκυλιά συνεχίζουν να το δαγκώνουν ανηλεώς υπακούοντας τις εντολές των αφεντικών τους.
Σε ένα από τα πλάνα ο κυνηγός πατάει με το πόδι του το κεφάλι του πληγωμένου αγριογούρουνου, που είναι ακόμα ζωντανό, ενώ τεντώνει παράλληλα τη θηλιά με την οποιά το κρατάει. Τα σκυλιά συνεχίζουν να δαγκώνουν το θήραμα...
Σε ένα από τα βίντεο τα κυνηγόσκυλα τα κρατάνε οι κυνηγοί από τα λουριά τους. Έτσι περικυκλώνουν ένα μικρό αγριογούρουνο και δίνουν εντολή στα σκυλιά να το ξεσκίσουν. Το βίντεο έχει διάρκεια 6 λεπτά προφανώς όμως το μαρτύριο του ζώου διαρκεί πολύ περισσότερη ώρα.
Πουθενά και σε κανένα από τα βίντεο στα οποία τα σκυλιά επιτίθενται σε αγριογούρουνα νεαρής ηλικίας, τα αγριογουρουνάκια – των οποίων το κυνήγι δεν επιτρέπεται – δεν βλέπουμε τελικά να τουφεκίζονται. Αντιθέτως αφήνονται να σπαράζουν, να ουρλιάζουν από τους πόνους, να σέρνονται με σχοινιά από το λαιμό.
Ίσως να τα αιχμαλωτίζουν και να τα μεταφέρουν σε ιδιόκτητο χώρο ώστε εκεί να συνεχιστεί το μαρτύριο τους και η εκπαίδευση των Κουνχάουντ, αφού αυτή είναι άλλη μια παράνομη τακτική που εφαρμόζεται από πάρα πολλούς κυνηγούς.
Νεκρά βλέπουμε μόνο τα μεγαλόσωμα αγριογούρουνα, όταν αυτά τα συγκεντρώνουν για να τα τοποθετήσουν στη σειρά και να φωτογραφηθούν με τη λεία τους. Προφανώς οι «μάγκες» με τις καραμπίνες «παίζουν» μόνο εξ αποστάσεως με τα ενήλικα αγριογούρουνα για λόγους ασφαλείας και εκεί αφήνουν μόνα τους τα κυνηγόσκυλα...
Ο Κάρπος όχι μόνο διαφημίζει τα σκυλιά ράτσας Κουνχάουντ που έχει ή εκτρέφει αλλά δημοσιεύει στο προφίλ του στο facebook και το τηλέφωνο του ώστε κάθε ενδιαφερόμενος που θα δει τα κατορθώματα των σκύλων του να σπεύσει.
Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν αντέχει το φρικτό θέαμα και δεν αντέχει να ακούει τα ουρλιαχτά του ζώου καθώς ξεσκίζουν τη σάρκα του ξανά και ξανά τα σκυλιά.
Φιλόζωοι, που εντόπισαν τα βασανιστήρια στο οποία ο Κάρπος και η παρέα του εφαρμόζουν συστηματικά κατά την κυνηγετική τους δραστηριότητα προς αυτά τα ανυπεράσπιστα ζώα έχουν ήδη κάνει καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εις βάρος του και είναι βέβαιο ότι θα σχηματιστεί δικογραφία αφού ο βασανισμός ακόμα και των θηραμάτων σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 απαγορεύεται.
Μάλιστα σε μια από τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο Κάρπος, την οποία και δημοσιεύουμε, βλέπουμε ένα νεκρό ελάφι ή ζαρκάδι να βρίσκεται μέσα σ’ ένα αποθηκευτικό χώρο και ένας άνδρας περήφανος να κρατάει το ματωμένο πτώμα του από τα κέρατα... Από το ζώο λείπει το μισό πίσω του πόδι.
Το γεγονός ότι ανήλικος απεικονίζεται να κρατάει καραμπίνα και να προσποιείται ότι πυροβολεί το νεκρό αγριογούρουνο που είναι τοποθετημένο στην καρότσα ενός αγροτικού Ι.Χ. δείχνει το ποιόν των ανθρώπων αυτών και το τι διδάσκουν στα παιδιά τους.
Τα βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο τον Μάρτιο του 2012 και αποδεικνύουν τα μαρτύρια των ζώων δεν τα δημοσιεύουμε στο κανάλι του www.zoosos.gr στο You Τube καθώς το φρικτό τους περιεχόμενο αντιβαίνει τους όρους οι οποίοι τίθενται από τη συγκεκριμένη εταιρία που φιλοξενεί στη δική της πλατφόρμα το οπτικό υλικό που ανεβάζουμε στο ίντερνετ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όμως τα έχει ήδη στα χέρια της.
Πηγή: Ναύπακτος: Κυνηγοί – κτήνη βασανίζουν συστηματικά μωρά αγριογούρουνα | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com