Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Το κίνημα Occupy Wall Street ενώνεται με τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας κατά της γούνας «Fur Free Friday», μέλη του κινήματος Occupy Wall Street έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία που οργανώθηκε από ακτιβιστές και οργανώσεις ενάντια στο εμπόριο της γούνας των ζώων, την περασμένη εβδομάδα σε πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη.

NewYork 1 Channel:

NBC

Στην επίσημη διακήρυξή του, το κίνημα Occupy Wall Street, είχε ήδη διατυπώσει τις ανησυχίες του για περιβαλλοντικά θέματα αλλά και για θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και είχε καταδικάσει την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των μη ανθρώπινων ζώων.


Υπενθυμίζουμε μερικά σημαντικά σημεία:

«Μαζευτήκαμε όλοι εδώ, με πνεύμα αλληλεγγύης, για να εκφράσουμε δημόσια το αίσθημα αδικίας που κουβαλάμε όλοι μαζί μας, χωρίς να ξεχνάμε τι είναι αυτό που μας έφερε σ’ αυτή την πλατεία. Σκοπός αυτής της διακήρυξης είναι να μάθουν οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη που αισθάνονται το άδικο της κυριαρχίας των πολυεθνικών ότι είμαστε μαζί τους.

Έχουν δηλητηριάσει τη διατροφική αλυσίδα κι έχουν υπονομεύσει την αγροτική παραγωγή, μέσω των μονοπωλίων.

Κερδοσκοπούν από τα βασανιστήρια, τον εγκλεισμό και την βάναυση μεταχείριση αμέτρητων μη ανθρώπινων ζώων, αποκρύπτοντας συστηματικά τις δραστηριότητες αυτές από το φως της δημοσιότητας.»

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι το κίνημα Occupy Wall Street έχει συμπεριλάβει την εκτεταμένη εκμετάλλευση των ζώων στον κατάλογό με τις κτηνωδίες που διαπράττουν οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις.

Καθώς ο κόσμος αφυπνίζεται και αντιδρά στην εκτεταμένη διαφθορά και ανισότητα που συνθλίβει την ευημερία μας και το περιβάλλον, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε το σύστημα παραγωγής υλικών αγαθών και τροφίμων και τις τεράστιες επιπτώσεις που αυτό έχει σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η απροθυμία μας, ατομικά και συλλογικά, να αναγνωρίσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη μαζική και εκτεταμένη βία που συντηρείται από τις επιλογές, μας, είναι ένα τυφλό σημείο της κοινωνίας μας.

Η ανοχή στην υποδούλωση, την σκληρότητα, και τον εκτεταμένο βασανισμό εκατομμυρίων ζώων που φυλακίζονται και θανατώνονται καθημερινά για τις πλαστές μας ανάγκες, σπέρνουν τους σπόρους για τη δική μας καταπίεση και υποδούλωση. Είναι αναγκαίο να απαλλαγούμε από κοινωνικά επιβαλλόμενες πρακτικές και να αγωνιστούμε για την ελευθερία όλων....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com