Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 50।000 ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ 2।000 ΣΤΗΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με προτάσεις της , που έχει πρόσφατα καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εκτροφής και θανάτωσης ζώων για την παραγωγή γούνας।
Ζητά από την Πολιτεία να απαγορεύσει την βάρβαρη αυτή δραστηριότητα των ανθρώπων, που έχει στόχο μόνο το οικονομικό κέρδος των επιχειρηματιών του είδους και την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας των πελατών τους।
Ζητά από την Πολιτεία να σταματήσει να επιδοτεί τις βιομηχανίες αυτές του θανάτου και να προωθήσει εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας που δεν θα βασίζονται στην βία।
Κανένας απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώνει।
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να δολοφονεί ζωντανά, αθώα πλάσματα χρησιμοποιώντας την «ανωτερότητά» του και την σύγχρονη τεχνολογία Κάθε χρόνο στις βιομηχανίες-κολαστήρια της Δυτικής Μακεδονίας εξοντώνονται χιλιάδες γουνοφόρα ζώα με τις ευλογίες , τις κόκκινες επιδοτήσεις και την νομική κάλυψη της Πολιτείας।
Ας επιτρέψουν, οι επιχειρηματίες του είδους, να γίνει ένα αντικειμενικό reportage μέσα στα εκτροφεία και τις βιομηχανίες τους για να ακούσουν όλοι τις κραυγές πόνου και αγωνίας χιλιάδων ζώων κατά την στιγμή της θανάτωσής τους, με μεθόδους βάρβαρες και απάνθρωπεςΕπειδή τέτοιες πράξεις και οικονομικές δραστηριότητες είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, ας σταματήσουν οι υποκριτικές φωνές διαμαρτυρίας ορισμένων, για την απελευθέρωση αυτών των ζώωνΘεωρούμε την έκφραση ανησυχίας ορισμένων , ότι τα ζώα αυτά δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ελεύθερα στην φύση ή ότι κινδυνεύουν να πέσουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων καθαρά κροκοδείλια τακτική.
Η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη και ο θάνατος τους πολύ μαρτυρικότερος ακόμα και από τον θάνατο από πείνα.
Ακόμα και η δολοφονία τους μελετάται με τέτοιον τρόπο ,ώστε να έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τον επιχειρηματία, ανεξάρτητα του μαρτυρίου στο οποίο υποβάλλονται τα ζώα αυτά. Υπάρχουν εξ΄ άλλου μελέτες που υποστηρίζουν , ότι μπορούν ακόμα και να επιβιώσουν ελεύθερα. Ελεύθερα έχουν τουλάχιστον την δυνατότητα να παλέψουν για την ζωή τους. Όσο για τις ανησυχίες που εκφράζονται για την τύχη άλλων οικόσιτων ζώων, τα οποία ενδέχεται να γίνουν βορά των ελεύθερων μινκ, ας αναρωτηθούμε ποια θα ήταν κι αυτών η τύχη στα χέρια των ανθρώπων που τα εκτρέφουν!Δεν θα ήταν η σφαγή τους και μάλιστα χωρίς αναισθητοποίηση , ώστε να μειωθεί ο τρόμος και ο πόνος του θανάτου ;
Η οικολογική καταστροφή δε, για την οποία επίσης ανησυχούν κάποιοι ότι θα προ
κύψει από την απελευθέρωση των συγκεκριμένων ζώων είναι μηδαμινή μπροστά στην τεράστια καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του.
Αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη θέση των επιχειρηματιών, αλλά σε καμιά περίπτωση η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να ταχθούμε υπέρ του οικονομικού συμφέροντος οιουδήποτε ,αγνοώντας τον σεβασμό που οφείλουμε σε κάθε μορφή ζωής।Εκτιμάμε όμως ότι την πολιτική ευθύνη φέρουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της χώρας, που δεν μερίμνησαν να εισαγάγουν νέες, εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης της Δ. Μακεδονίας ακολουθώντας το παράδειγμα μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών, Αγγλίας, Ιρλανδίας, Κροατίας, Ολλανδίας, Αυστρίας που αντικατέστησαν τις βιομηχανίες παραγωγής γουνών με άλλες πιο ήπιες μορφές ανάπτυξης, που δεν βασίζονται στην βία και τον φρικτό θάνατο αθώων πλασμάτων

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com