Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

23 χιλιάδες υπογραφές για να σταματήσει η στήριξη της κτηνοτροφικής και αλιευτικής βιομηχανίας παραδώθηκαν στην ΕΕ

Προχθές 3 Νοεμβρίου 2009, ο διευθυντής του NEIC (Nutrition Ecology International Center), Dr. Massimo Tettamanti, μαζί με την εκπρόσωπο του κέντρου Dr. Marina Berati, παρέδωσαν τις υπογραφές που ζητούν την κατάργηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς την κτηνοτροφική και αλιευτική βιομηχανία στην αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι υπογραφές είναι 23 χιλιάδες από όλες τις χώρες της ΕΕ.
Διαθέσιμη σε 5 γλώσσες το κείμενο του αιτήματος αναδεικνύει το γεγονός ότι τα χρήματα των φορολογουμένων ευρωπαίων πολιτών επιδοτούν λανθασμένες επιλογές παραγωγής με μεγάλο άμεσο και έμμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την παγκόσμια οικονομία. Οι ευρωπαίοι πολίτες που έχουν υπογράψει το αίτημα αυτό ζητούν τον τερματισμό των επιδοτήσεων προς την κτηνοτροφική και αλιευτική βιομηχανία με σκοπό να αποφευχθούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτές και την προώθηση της κατανάλωσης υγιεινών φυτικών επιλογών με το πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αντίτυπο.
Ο πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής αιτημάτων, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, και δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα το εξετάσει αφού έχει υπογραφεί από τόσους πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρη την ΕΕ και παρά το φιλόδοξο της πρότασης και τη δυσκολία να εφαρμοστεί, το θέμα είναι σημαντικής κοινωνικής σημασίας και θα αποτελέσει ένα ερέθισμα για συζήτηση.
Ένας χημικός με διδακτορικό στη περιβαλλοντική χημεία, ο Dr. Tettamanti δήλωσε:
«Υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο σύνολο επιστημονικών αποδείξεων που επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική επίδραση της κτηνοτροφικής βιομηχανίας από κάθε άποψη, ειδικότερα τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μεγαλύτερης από κάθε άλλο τομέα. Δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε το δημόσιο χρήμα για να ενισχύουμε ένα τομέα που μολύνει σε τέτοιο βαθμό: η ΕΕ έχει καθήκον να προστατέψει το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών αντί να τους φορολογεί για να επιδοτεί αυτή τη δραστηριότητα».
Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com