Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Βασανίστε ζώα για να κερδίσουμε όλοι!


Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών Αυγών, μας εξηγεί πως η καλύτερη διαβίωση των ζώων θα αυξήσει το κόστος παραγωγής, το οποίο βέβαια θα το πληρώσει ο τελικός καταναλωτής και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, αφού θα αυξηθούν οι εισαγωγές από χώρες με χαμηλότερα επίπεδα στο σύστημα ασφάλειας τροφίμων.
Γι’ αυτό και εμείς αποφασίζουμε να προφυλάξουμε την υγεία, την τσέπη μας αλλά και τα ζώα απέχοντας από την κατανάλωσή τους.

Το άρθρο:

Οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώσουν 25 λεπτά περισσότερα για κάθε αυγό, αν οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πετύχουν να πουλιούνται μόνο αυγά ελευθέρας βοσκής στις ΗΠΑ.
Αυτή η αύξηση θα κοστίσει στους καταναλωτές $2.6 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για αυγά και θα πιέσει τον προϋπολογισμό των Αμερικανών σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα.
Η μελέτη αυτή διεξήχθη από την Ένωση Παραγωγών Αυγών (United Egg Producers), και αντιπροσωπεύει το 97 τοις εκατό των παραγωγών στις ΗΠΑ και στόχο έχει κινήσεις να καταργηθούν τα αυγά από έγκλειστες κότες.
Η μελέτη προβλέπει ότι τέτοια δραματική αύξηση στο καταναλωτικό κόστος, θα είχε αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών αυγών από άλλες χώρες που έχουν χαμηλότερα στάνταρ σχετικά με την ασφάλεια του φαγητού και την ευημερία των ζώων. Οι εισαγωγές αυγών μπορούν να αυξηθούν σε 7 δισεκατομμύρια ετησίως δυσκολεύοντας έτσι την ικανότητα της κυβέρνησης να επιθεωρεί το σύστημα για την ασφάλεια των τροφίμων.
«Αν χρειαστεί να εισάγουμε αυγά σε αυτή τη χώρα, θα αυξήσουμε τους κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών Αυγών.
Δε νομίζω οι Αμερικανοί καταναλωτές να θέλουν πραγματικά να παίξουν ρώσικη ρουλέτα με κάθε συσκευασία αυγών που αγοράζουν, πράγμα το οποίο θα συμβεί, αν επιτρέψουμε σε ομάδες με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα να επιβάλλουν την απαγόρευση στο πιο σύγχρονο σύστημα παραγωγής αυγών».
«Οι πολλές εισαγωγές θα αυξήσουν το οικολογικό αποτύπωμα των αυγών, καθώς αυτά θα μεταφέρονται σε τεράστιες αποστάσεις» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης.
Απαγόρευση του σύγχρονου συστήματος εκτροφής πουλερικών, θα τεθεί σε εφαρμογή στην Καλιφόρνια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και σε πολλές άλλες πολιτείες έπειτα από πίεση ομάδων για τα δικαιώματα των ζώων.


Παρόμοιες απαγορεύσεις θα τεθούν σε εφαρμογή στη Γερμανία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com