Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΣΚΑΪ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ...

Η Χριστίνα Βίδου και η Εύα Αντωνοπούλου στη χθεσινή (10 Απριλίου) ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ΖΩΗ.GR, δηλώνουν ότι το Πάσχα θα απολαύσουν το αρνί τους ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ.

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους ακροατές της εκπομπής με αυτά που έλεγαν οι παραπάνω παρουσιάστριες στη χθεσινή εκπομπή του ΣΚΑΪ που όπως είναι γνωστό οι φιλοζωικές τους ανησυχίες δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένες.

Οι παρουσιάστριες της εκπομπής με τον καλεσμένο τους, μας έδιναν συμβουλές πως θα ‘σουβλίσουμε με επιτυχία το αρνί’, πως θα περάσουμε τη σούβλα από το κεφαλάκι..., την κοιλίτσα... και πως θα το ράψουμε στη ράχη για να γυρνάει το αρνί μαζί με τη σούβλα.

Με χαρά και ενθουσιασμό σχολίαζαν γελοιωδώς: «βάλτε σούβλα, βάλτε σούβλα» ή «εμείς συνεχίζουμε να σουβλίζουμε» ή «εμείς τηρούμε τις παραδόσεις».

Και βέβαια η κα Αντωνοπούλου περιμένει πως και πως για την πιο ωραία ώρα της ημέρας, που είναι... ‘οι πρώτες μπουκιές από το αρνί’ . Όπως λέει η ίδια ‘οι πρώτες μπουκιές είναι μέλι’.

Αλλά και η κα Βίδου ανησυχώντας πως θα είμαστε σίγουροι ότι το αρνάκι είναι φρέσκο (δηλ...φρεσκο-σφαγμένο!!!) φρόντισε να μας έχει την απάντηση στην εκπομπή της.
Για να είμαστε σίγουροι λοιπόν ότι το αρνί μόλις πριν από λίγο σφάχτηκε, πρέπει ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΙΜΑ!!!!!!

Αυτές και άλλες τέτοιες συμβουλές δίνονται από την πολύ ‘ενημερωτική’ και ‘υψηλού επιπέδου’ εκπομπή αρκετά συχνά όπως μαθαίνουμε.

Και η απάντηση του σταθμού σε τηλεφώνημα διαμαρτυρίας αποστομωτική: ‘Αν δε σας αρέσουν οι εκπομπές μας να μην τις ακούτε!’

Αυτά για όσους νομίζουν ότι ο ΣΚΑΪ είναι ένας διαφορετικός ‘οικολογικός’ σταθμός.
Είναι τόσο οικολογικός όσο και οι κυνηγοί! Είναι ένας σταθμός που πίσω από τις αναδασώσεις που ‘πουλάνε’ πολύ στον κόσμο διαφημίζει περιοδικά όπως «Κυνηγεσία – Κυνοφιλία», μας προτείνει να μαγειρεύουμε «ελάφι με καρύδια» και βέβαια τηρεί και υποστηρίζει το βάρβαρο και αναχρονιστικό έθιμο της σφαγής των εκατομμυρίων αθώων ζώων.

Για μας το πολύ ‘ανάλαφρο’ ύφος της εκπομπής (υπερβολικά ανάλαφρο θα έλεγα), και η επαναλαμβανόμενη αναφορά των παρουσιαστών στην απόλαυση του φαγητού καθώς και η συνεχής και έντονη κοιλιοδουλεία τους, μας πέφτουν πολύ βαριά και δεν αντέχουμε να την παρακολουθούμε.


Δε μπορεί να δίνεται μικρόφωνο και φωνή σε ανθρώπους που υποστηρίζουν τέτοιες αιματηρές παραδόσεις. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παλεύουν να καταργηθεί αυτή η αδικαιολόγητη σφαγή και να βγαίνει ο κάθε ανόητος και να την υποστηρίζει.

Υπάρχει και η εξέλιξη κύριοι. Υπάρχει το όραμα να εκλείψουν τέτοια αναχρονιστικά έθιμα. Υπάρχει το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς βία, για ένα κόσμο που θα σέβεται τη ζωή.
Το δικό σας όραμα ποιο είναι? Η σούβλα και το στομάχι σας? Αυτό διδάσκετε στις νέες γενιές? Το Πάσχα της σφαγής και της μάσας?

Ας αναρωτηθεί επιτέλους η διεύθυνση του σταθμού σε ποιους δίνει μικρόφωνο και εκπομπές. Έχουμε αρχίσει να κουραζόμαστε από την έλλειψη ευαισθησίας και παιδείας πολλών παραγωγών, και τέλος πάντων, τώρα που ασχολούνται με τους Μεγάλους Έλληνες (ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας κτλ δεν έτρωγαν καν κρέας) ας διαβάσουν τι έχουν πει μερικοί από αυτούς για τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα.

"Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."
~ Πυθαγόρας
Όσοι καταδικάζετε τέτοιες εκπομπές παρακαλούμε στείλτε mail διαμαρτυρίας στην παρακάτω διεύθυνση.
editorial-web@skai.gr

http://www.skai.gr/master_story_1003.php?id=97522

-------------------------------------------------------------------------------------
Να πούμε όμως και ένα μεγάλο μπράβο στο Νίκο Γκαραβέλα παραγωγό του Love radio για την αναφορά του στο έθιμο της σούβλας μέσα από την εκπομπή του και την σαφή θέση που πήρε ενάντια στην αδικαιολόγητη αυτή σφαγή.
Ο Νίκος ελπίζει οι νέες γενιές να δώσουν ένα τέλος στο θάνατο εκατομμυρίων ζώων που γίνεται κάθε χρόνο το Πάσχα.

Νίκο μπράβο, σε υποστηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη!

http://www.garavelas.gr/
mail:
info@garavelas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com