Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Νέα έρευνα του HSUS στο New Iberia Research Center στη Λουιζιάνα, αποκαλύπτει κακοποίηση ζώων

Μια διάρκειας εννέα μηνών μυστική έρευνα από το Humane Society of the United States (HSUS) αποκάλυψε την παράνομη και σκληρή μεταχείριση σχεδόν 300 χιμπατζήδων και άλλων πρωτευόντων στο New Iberia Research Center (NIRC) στη Λουιζιάνα.
Αυτοί οι χιμπατζήδες, των οποίων η ζωή είναι γεμάτη στέρηση και δυστυχία, είναι μεταξύ πολλών άλλων που μαραζώνουν στα εργαστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι χιμπατζήδες, είναι σύνθετα, κοινωνικά, και μακρόβια πλάσματα. Πολλοί χιμπατζήδες που φυλακίζονται στα ερευνητικά κέντρα έχουν ζήσει για δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα.

Η έρευνα για το New Iberia Research Center είναι η εκτενέστερη που έχει γίνει ποτέ σε σημαντικό ερευνητικό κέντρο πρωτευόντων και έχει οδηγήσει σε μια καταγγελία 108 σελίδων στο Τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), όπου αναφέρει ένα ελάχιστο 338 πιθανών παραβιάσεων του Ομοσπονδιακού Νόμου για την Ευημερία των ζώων στο συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο.
Τα στοιχεία του HSUS παρουσιάζουν σοβαρές ενδείξεις κατάθλιψης των πρωτευόντων που βρίσκονται σε απομόνωση, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ακόμη και σε αυτο-ακρωτηριασμό.

Για να δείτε περισσότερα και να υπογράψετε πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com