Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων απελευθέρωσαν 6,000 μινκ


Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ανέλαβαν την ευθύνη για την απελευθέρωση περίπου 6,000 μινκ από μία φάρμα γούνας στο Άλντεργκροβ κατά τη διάρκεια του Σαβ/κου.
Σε μήνυμά τους σε ιστοσελίδα σχετική με τα δικαιώματα των ζώων, αποκάλεσαν τη βιομηχανία γούνας βάρβαρη και απάνθρωπη, και ανέφεραν ότι η απελευθέρωση ήταν μέρος κάποιου σχεδίου με το όνομα ¨Operation Bite Back¨
Η ιστοσελίδα ανέφερε ότι τα ζώα απελευθερώθηκαν κοντά σε ένα πάρκο όπου μπορούσαν να επιβιώσουν, αλλά οι διαχειριστές της φάρμας είπαν ότι ο τρόπος που τα ζώα απελευθερώθηκαν δείχνει ότι εκείνοι που τα απελευθέρωσαν δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ευημερία τους.
Τα μινκ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αιχμαλωσία και δεν μπορούν αν επιβιώσουν στη φύση και αν και τα ξαναπιάσανε θα πεθάνουν από την έκθεση που υπέστησαν.
The farm owners had managed to recover all but 500 of the animals by mid-afternoon, but they said would have other problems to deal with now.
Ο ιδιοκτήτης της φάρμας κατάφερε να περισυλλέξει τα ζώα εκτός από 500 ως το απόγευμα αλλά όπως είπε θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλου είδους προβλήματα τώρα.
Η φάρμα κρατούσε σημειώσεις κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής για κάθε ζώο, αλλά τώρα δε μπορούν να ξέρουν ποιο ζώο αντιστοιχεί σε ποιο κλουβί.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η φάρμα Rippin έχει γίνει στόχος. Το 1995 ακτιβιστές υπερ των δικαιωμάτων των ζώων άνοιξαν κλουβιά και έκοψαν τα πλέγματα, ελευθερώνοντας περίπου 4,000 μινκ.

http://www.cbc.ca/canada/british-columbia/story/2008/08/28/bc-minks-released-aldergrove.html?ref=rss

Υπενθυμίζουμε ότι στις φάρμες γούνας τα ζώα κρατούνται κλεισμένα σε κλουβιά εκτεθειμένα στις όποιες ακραίες καιρικές συνθήκες, πολλές φορές χωρίς νερό και φαγητό, χωρίς ιατρική φροντίδα ενώ ο τρόπος θανάτωσης είναι φρικτός με αποκορύφωμα ναι γδέρνονται ζωντανά και να αφήνονται γδαρμένα να πεθάνουν βασανιστικά μέσα σε αφόρητους πόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com