Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

MTV Gets Veganized...με νέες διαφημίσεις απο το Compassion Over Killing!!




MTV Gets Veganized With New Compassion Over Killing Ads!!


Το MTV ενθαρρύνει τους θεατές του να επιλέξουν τη συμπόνοια!!

Η διαφημιστική καμπάνια του Compassion Over Killing για το 2009 χαρακτηρίζεται από 2 δυναμικές διαφημίσεις, το "Exploring Your Food" και το "A Side of Truth", που βγήκαν στον αέρα στο MTV στις 23 Φεβρουαρίου.
Αυτές οι διαφημίσεις θα παίξουν σε εθνικό επίπεδο για πέντε εβδομάδες, ενημερώνοντας τους νέους με μία παρουσίαση 30 δευτερολέπτων για το σκληρό κόσμο των ζώων εκτροφής και ενθαρρύνοντάς τους να σκεφτούν ακριβώς ΤΙ και ΠΟΙΟΝ τρώνε.

Και οι δύο διαφημίσεις παραπέμπουν τους θεατές στο TryVeg.com, όπου μπορούν να ενημερωθούν περισσότερο και να παραγγείλουν τον Οδηγό για να γίνεις Χορτοφάγος.






Ναι στην ιατρική εκπαίδευση χωρίς χρήση ζώων!




Το University of Michigan έπειτα από χιλιάδες mails αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση ζωντανών σκύλων (από shelters) στην εκπαίδευση των φοιτητών (τα οποία ανοίγονταν ζωντανά και μετά θανατώνονταν) και να χρησιμοποιεί συσκευή προσομοίωσης.



ANN ARBOR, Mich - After careful study, the University of Michigan Health System has decided to use only simulated models for the Advanced Trauma and Life Support courses conducted at the U-M Medical School.
The decision comes from a recommendation by the Health System’s Graduate Medical Education Committee after a review of simulators that can be used to train medical professionals in trauma procedures.





The U-M Health System’s mission is to improve human life by educating the next generation of physicians, nurses and scientists, discovering ways to prevent and treat illness and injury and providing the highest level of patient care.

In all of its educational endeavors, careful attention is given to matching the optimal learning tools and settings to the trainees' needs – including simulation methods through the Medical School’s advanced simulation center, where students, physicians in training and nurses learn using mannequins, computer-based simulations and virtual trainers.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη συσκευή προσομοίωσης:







Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου ΠΟΦΥΖΩ-Λήξη Κυνηγετικής Περιόδου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25 Φεβρουαρίου 2009

Λήξη Κυνηγετικής Περιόδου 28.2.09


Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν,σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.Με φυσίγγια τη χλωρίδα χαλάσαν,και ανάψαν φωτιές στα πουλιά.
Στις 28 Φεβρουαρίου, τα όπλα των κυνηγών θα σιγήσουν, είθε αυτή τη φορά για πάντα!
Για άλλη μια φορά των κυνηγών τα φουσάτα έσπειραν το θάνατο και θέρισαν τις ζωές πανέμορφων πλασμάτων, αφήνοντας ακόμη πιο φτωχή την ελληνική πανίδα. Για άλλη μια φορά η μπότα των κυνηγών έφερε τον κακό χαμό. Άμετρα ζώα πότισαν με το αίμα τους το χώμα της μάνας γης. Ματωμένες φτερούγες, κομμένες ουρές, σπασμένα πόδια, άψυχα σώματα, διαμελισμένα από τα σκάγια και βαμμένα με αίματα. Εκατοντάδες οι νεκρές πάπιες και χήνες από την κατάποση μολυβένιων σκαγιών, εκατοντάδες οι νεοσσοί που καταδικάστηκαν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, εκατοντάδες και τα δηλητηριασμένα κυνηγόσκυλα από τη φετινή πανδημία των φολών στα κυνηγοτόπια. Πανδημία και τα κασετόφωνα που αντιλαλούσαν το ερωτικό κάλεσμα των πουλιών για να τα προσελκύσουν και να τα δολοφονήσουν μπαμπέσικα θρασύδειλοι οπλοφόροι.
Για το ΠΟΦΥΖΩ, η ζωή είναι πολύτιμη είτε έχει τη μορφή ενός κύκνου, είτε τη μορφή ενός τρυγονιού και ο θάνατος το ίδιο επώδυνος για όλες τις μορφές ζωής.
Δεν υπάρχει κυνήγι και λαθροκυνήγι, υπάρχει μόνο το ζωοκτόνο κυνήγι. Δεν υπάρχει συνειδητός και ασυνείδητος κυνηγός, υπάρχει μόνο ο φονέας κυνηγός. Δεν υπάρχουν θηρεύσιμα και μη θηρεύσιμα είδη, ούτε σπάνια και προστατευόμενα (που κι αυτά είναι αποτέλεσμα κυνηγετικών δραστηριοτήτων), αλλά υπάρχουν έμβια όντα με ίσα δικαιώματα στη ζωή όπως και εμείς. Τα πουλιά και τα θηλαστικά στη χώρα μας δεν είναι φυσικό κεφάλαιο με καρπωτές τους κυνηγούς, αλλά συγκάτοικοι και συνοδοιπόροι μας που μοιράζονται τον ίδιο αέρα και την ίδια γη με μας.
Θεωρούμε το κυνήγι δραστηριότητα ανήθικη και ασύμβατη με την εποχή μας, αφού αποτελεί έγκλημα κατά της φύσης και της ζωής. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα η θανάτωση ζώων για ψυχαγωγία να είναι στάση ζωής και νόμιμη δραστηριότητα μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Στη νέα περιβαλλοντική ηθική που αναπτύσσεται στις μέρες μας, το κυνήγι δεν έχει κανένα χώρο και η προσδοκία πολλών ανθρώπων που σέβονται τη φύση και τη ζωή για την οριστική παύση του, είναι πλέον εφικτή.
Το ελληνικό κοινοβούλιο αντί να διαρρηγνύει δήθεν τα ιμάτιά του για το περιβάλλον και να αναλώνεται σε στείρες και ατελέσφορες λύσεις, καλά θα κάνει να το προστατεύσει αφοπλίζοντας τους κυνηγούς.
Επισημαίνουμε ότι στο 20ο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που διεξήχθη στις Σέρρες στις 26 Οκτωβρίου 2008, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε το ΠΟΦΥΖΩ για την οριστική παύση του κυνηγιού.



Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Η Πρόεδρος
Ρόζα Μηνακούλη

DO NOT BELIEVE...


“Do not believe in anything simply because you have heard it. Do not believe in anything simply because it is spoken and rumored by many. Do not believe in anything simply because it is found written in your religious books. Do not believe in anything merely on the authority of your teachers and elders. Do not believe in traditions because they have been handed down for many generations. But after observation and analysis, when you find that anything agrees with reason and is conducive to the good and benefit of one and all, then accept it and live up to it.”The Buddha (563-483 B.C.)





Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πόσο ‘happy’ μπορεί να είναι το φαγητό μας?




Το τελευταίο καιρό βλέπουμε οι επιχειρήσεις και τα media να προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα του «happy meat» δηλ την κατανάλωση ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα ελευθέρας βοσκής. Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε σε άρθρο των ‘Times of London’ πως η συντάκτρια μετά από 25 χρόνια χορτοφαγίας, τώρα τρώει ξανά κρέας:
«Η απόφασή μου να επιστρέψω στο κρέας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης αλλαγής στην κουλτούρα σχετικά με το φαγητό στη Μεγάλη Βρετανία. Έχουμε ξεφύγει από την προσέγγιση της παλαιάς σχολής «το κρέας είναι φόνος», και τώρα το κρέας καλής προέλευσης, φαίνεται υγιεινό και φυσικό.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη σήμανση των τροφίμων έχουν κάνει ευκολότερο το να καταλάβει κανείς από που προέρχεται το κρέας. Η ετικέτα αναφέρει, αν τα ζώα έχουν εκτραφεί κάτω από ακριβείς οδηγίες για την ευημερία τους. Οι ‘ένοχοι’ προηγούμενοι χορτοφάγοι καθησυχάζονται έτσι από τις ετικέτες ελευθέρας βοσκής (Freedom Food labels), οι οποίες εγγυώνται ότι τα ζώα έχουν εκτραφεί σύμφωνα με τους εγκεκριμένους όρους του RSPCA.»
Το άρθρο τελειώνει με ένα τμήμα που παρέχει οδηγίες, πώς να γίνεις πάλι σαρκοφάγος.





Εδώ ακριβώς οδηγεί το κίνημα ‘happy meat’. Και αυτό δεν περιορίζεται βεβαίως μόνο στη Μεγάλη Βρετανία. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φιλοζωϊκές οργανώσεις προωθούν τις πρωτοβουλίες όπως η California’s Proposition 2, http://www.abolitionistapproach.com/?p=164, η οποία δεν θα κάνει τίποτα για να βοηθήσει τα ζώα αλλά θα καθησυχάσει ψευδώς τους ανθρώπους, ότι στα ζώα δίνεται «ανθρωπιστική» προστασία.
Η βασική προϋπόθεση από κάποιες οργανώσεις προστασίας των ζώων είναι, ότι είναι αποδεκτό για τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα ζώα, εφ' όσον αντιμετωπίζονται «ανθρωπιστικά.» Εκείνοι που υποστηρίζουν αυτήν την θέση αποδέχονται ότι: η χρήση ζώων δεν πειράζει. Πειράζει μόνο ο τρόπος μεταχείρισής τους . Αυτή είναι μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της προσέγγισης κάποιων μεγάλων οργανώσεων και εκείνων που απορρίπτουν κάθε χρήση ζώων και βλέπουν τη δημιουργική, μη βίαιη vegan εκπαίδευση ως βασική στρατηγική τους.


------------------------------------------------------------------------------------------------


Freedom Food Cruelty Exposed … Again



Αυτό το μήνα, το Hillside Animal Sanctuary πήρε ένα δημοσιογράφο του Channel 5 και επισκέφτηκε μία φάρμα 'Freedom Food' με γαλοπούλες στο Norfolk. Μαγνητοσκόπησαν πολλά αιμόφυρτα, τυφλωμένα, πληγωμένα ζώα. Πολλά ζώα που πέθαιναν. Η κατάσταση ήταν τόσο σοκαριστική, που το RSPCA - που πιστοποίησε αυτό το αγρόκτημα σαν Freedom Food farm - έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid13448893001?bctid=13483074001

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το σχέδιο Freedom Food του RSPCA - που υποστηρίζει ότι εξασφαλίζει υψηλά πρότυπα ευημερίας των ζώων - εκτίθεται για πρόκληση ταλαιπωρίας και πόνου στα ζώα.

Τον Ιούλιο του 2008, το Hillside Animal Sanctuary εξέθεσε ένα ακόμη αγρόκτημα παραγωγής αυγών πιστοποιημένο ως Freedom Food , επίσης στο Norfolk.
Ακριβώς μια εβδομάδα μετά, το θέμα Freedom Food ήταν ξανά στις ειδήσεις όταν το Animal Aid αποκάλυψε ότι τα πολυάριθμα κοτόπουλα σε ένα αγρόκτημα στο Σόμερσετ, υπέφεραν από τραύματα στα πόδια και τους γοφούς , και τα οποία ήταν ανίκανα να φτάσουν σε τροφή και νερό.

Αυτή η πιο πρόσφατη ανακάλυψη, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι, όσο τα ζώα αντιμετωπίζονται ως προϊόντα – όσο παράγονται μαζικά και θανατώνονται για τροφή - θα υποφέρουν.
Ότι και αν γράφουν οι ταμπέλες στα super markets!

Δείτε το σχετικό video:
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid13448893001?bctid=13483074001

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΡΩΣΣΙΑ-Εκστρατεία κατά της γούνας

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ρωσική αγορά είναι ένας μεγάλος χρηματοδότης της βιομηχανίας γούνας. Η τράπεζα Zenit κατέχει το εμπόρευμα το οποίο δημοπρατείται στη γνωστή δημοπρασία γούνας Sojuzpushnina, που έγινε πριν λίγες μέρες.

Εδώ οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους:
http://www.sojuzpushnina.ru/w/images_en/94/schedule178e.pdf


Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε στη Ρωσσία εκστρατεία κατά της τράπεζας Zenit , σε τέσσερις πόλεις ( Καλίνιγκραντ, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα και Νίζνι Νοβγκορόντ.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων σε διαμαρτυρίες έξω από υποκαταστήματα της τράπεζας, κρατούσαν αφίσες και ζωγραφιές παιδιών με σλόγκαν όπως "Όχι στη δημοπρασία"Sojuzpushnina", "Soyuzpushnina" – βιομηχανία θανάτου", "Η τράπεζα Zenit" πληρώνει για φόνο" και άλλα.
Ζητούν με αυτόν τον τρόπο από τον κόσμο, να μπουκοτάρουν την τράπεζα μέχρι να σταματήσει να υποστηρίζει "this bloody business".

Δείτε το σχετικό video


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ-WORLDWIDE INFORMATION DAYS AGAINST FUR


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στην αρχή της Ερμού (προς το Σύνταγμα) από τις 10.00πμ έως τις 3.00μμ


WORLDWIDE INFORMATION DAYS AGAINST FUR

To International Anti-Fur Coalition http://www.antifurcoalition.org/ είναι μία παγκόσμια κίνηση, με σκοπό να δωθεί ένα τέλος στη βιομηχανία της γούνας. Από το 2006 έχουν οργανωθεί ταυτόχρονα διαμαρτυρίες κατά της γούνας σε όλο τον κόσμο.

Το τριήμερο 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2009, διοργανώνονται σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο δράσεις ενημέρωσης του κόσμου για το τι σημαίνει γούνα.
http://www.antifurcoalition.org/days-against-fur.html


Καθώς τα ΜΜΕ κανάλια, περιοδικά κτλ προωθούν την αιματηρή αυτή μόδα στο βωμό του κέρδους και μας παρακινούν να κάνουμε τα ζώα γιακάδες και παλτό, απευθυνόμαστε στους ανυποψίαστους πολίτες και τους ζητάμε να πουν όχι στο φρικτό βασανισμό των ζώων στο όνομα της μόδας.

Θέλουμε να ζητήσουμε από τους καταναλωτές. να αντισταθούν στη μόδα της φρίκης που προσπαθούν να λανσάρουν ασήμαντοι celebrities, διεφθαρμένα κανάλια και φτηνές φυλλάδες.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στο εμπόριο της ντροπής που εξοντώνει με τους πιο άθλιους τρόπους εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο!

Αυτό το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε στην αρχή της Ερμού (προς το Σύνταγμα) από τις 10.00πμ έως τις 3.00μμ για να δείξουμε σε όλους την αλήθεια.

Αυτές οι ημερομηνίες συμπίπτουν με το Κινέζικο Νέο Έτος και είναι συμβολικό καθώς η Κίνα είναι η κύρια παραγωγός και εξαγωγέας γούνας.

Ας είμαστε όλοι εκεί, για να δώσουμε ένα τέλος μια για πάντα στο εμπόριο της ντροπής και να φωνάξουμε ότι η γούνα δεν είναι πλέον αποδεκτή!

Δείτε σε ποιες πόλεις έχουν προγραμματιστεί διαμαρτυρίες:
http://www.antifurcoalition.org/days-against-fur.html

Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το ΠΟΦΥΖΩ το ANIMAL NET στο Facebook και ανεξάρτητους πολίτες.



Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Περιοδικό MIRROR! Fashion without compassion!

















Το περιοδικό MIRROR στο τεύχος Φεβρουάριος 2009 εκτός από ένα απαράδεκτο δισέλιδο ρεπορτάζ γούνας, προτρέπει τις αναγνώστριες να προτιμούν την αληθινή γούνα αφού στοιχίζει όσο και η συνθετική!!!
Συγκεκριμένα η συντάκτρια σχολιάζει: «...κάποιοι σχεδιαστές που δεν χρησιμοποιούν ποτέ γούνα χρεώνουν τα συνθετικά προϊόντα τους σαν να είναι αληθινά – οπότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ REAL THING;»

Το ΠΟΦΥΖΩ έστειλε ανοιχτή επιστολή προς την εκδότρια του περιοδικού διαμαρτυρόμενο για την απαράδεκτη στάση του περιοδικού.
Δείτε σχετικά: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=987537

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Καμπάνια στην Κροατία για τα ζώα, με τίτλο 'I LOVE ANIMALS'

Στην Κροατία για πρώτη φορά καλλιτέχνες και ανεξάρτητοι πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τα ζώα, με τίτλο 'I LOVE ANIMALS' και το τραγούδι "No Excuse (Nema isprike)" .

Καμία δικαιολογία για την κακοποίηση των ζώων! Καμία!

http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.en.php?id=1011


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας θα μας βρείτε εδώ:
animalsplace@gmail.com